Отпуснете се в  прегръдките на тюркоазените води на Средиземно море сред мелодичния звук на критската лира, аромата на жасмин и портокали, и неповторимата атмосфера на остров Крит!

 

Люлка на Минойската цивилизация, почти 5000-годишната записана история на острова се допълва с отпечатъци от дорийски, римски, византийски, арабски, венециански и турски произход. В хилядолетната си история, народът на Крит създава и укрепва една различна, неповторима култура, високо ниво на развитие на занаятите и изкуството и изключително силния, свободолюбив дух на хората.   Невъзможно е за седмица да се посетят всички пристанища на древен остров с обиколка над 1000км.  Затова ще насочим курса на яхтата към пъстри градчета и антични забележителности в най-обитаваната част на острова за да се потопите пълноценно в местната атмосфера, към която ще добавим красивите заливи и вълнуващи гледки на о-в Крит!

 

Маршрут : Плаване в акваторията на о-в Крит

Период: май-октомври

Начална / крайна точка : Хераклион

Продължителност на плаването: събота 17:00 – събота (9:00), 7 нощувки на борда

Възможен трансфер от България: самолет, ферибот

Продължителност на дневните преходи: 3-10 часа

Минимално ниво:

2/5 за периода април-май и септември-октомври

3/5 за периода юни-август

Подходящо за деца: да

Ценови диапазон

Получете актуална цена при запитване чрез контактната форма

 


ПЛАВАНЕ С ЛИВ – ТРЕТА ЧАСТ

ТРЕТА ЧАСТ - В АТЛАНТИКА

Виж повече »

ЗА ШКИПЕРИТЕ И ЧАРТЪРНИТЕ ЯХТИ

Трябва ли да наема професионален шкипер за моята ваканция на яхта?

Виж повече »

ДВАНАДЕСТТЕ ОСТРОВА

Преливащи от история, култура и местен колорит, огрявани почти целогодишно от щедрото егейско слънце, Додеканезите предлагат множество възможности за една изключително разнообразна ваканция на яхта

Виж повече »