Екип

Емил Иванов

 

Собственик на BULSAILING, шкипер, инструктор

Отдаден на яхтинга ветроходец с над 30-годишен стаж като екипаж и шкипер на почти всякакъв тип  ветроходни яхти – от леки спортни и класически съдове до съвременни високотехнологични яхти.  Организатор и участник в  регати, трансфери на яхти, круизни плавания, изследователски експедиции и обучения в разнообразни акватории –  вътрешни водоеми, Черно море, Средиземноморския басейн, Атлантическия и Южния океан.  Притежава квалификации и сертификати, които са наложени като стандарт в чартърната индустрия. Разполага с детайлно познание на навигационните особености на редица акватори.  Отдаден на идеята за развитие на българското ветроходство. Участник в 28, 29 и 30 български антарктически експедиции.

Сертифициран оценител на яхти до 24м  / Yacht and small craft surveyor

Консултант за покупка и продажба на нови и употребявани яхти

Инструктор по ветроходство и управление на ветроходни яхти

Консултант на стартиращи компании в чартърния сектор

Автор на публикации на морска тематика

Съосновател на СК Булсейлинг

 


 

Николай Николов – Кико

 

Треньор към детската ветроходна школа на СК Булсейлинг, шкипер

 

Кико е един от основателите на СК Булсейлинг и старши треньор на клуба. Дипломиран треньор по ветроходство и спортен педагог. Открива ветроходството в детска възраст, като страстта му е спортното ветроходство с яхти, сърф и кайт. Дълги години е професионален екипаж на регати и деливъри плавания. Има над 10-годишен опит в работата с деца и развитието на детски отбори по ветроходство. Кико е част от екпа на СК Булсейлинг и Ветроходна База Искър, както и шкипер на туристически плавания

 


 

Фади Фарах

 

Инструктор към детската ветроходна школа на СК Булсейлинг, шкипер

 

Фади открива ветроходството на 10 годишна възраст на яз. Искър, като преминава през класовете Оптимист, Кадет, Лазер и 420. След завършване на образованието си работи като инструктор в България и Испания с плажни катамарани. Притежава солиден опит в работа с деца, натрупан като ветроходен, ски и сноуборд инструктор. Фади е част от екпа на СК Булсейлинг и Ветроходна База Искър

 


 

Вилиян Господинов

 

Шкипер

 

От 20 години се занимава с водни спортове – wake bord, wave surf, wind surf, ветроходни яхти.
С проплавани над 20 000 морски мили в Черно, Егейско, Йонийско, Мраморно, Средиземно, Червено и Арабско море, Индийски океан.
Шкипер е от 10 години на килови яхти, катамарани и моторни яхти.
Носител на златен глобус Кор Кароли за 2018.


Христомир Йорданов

 

Шкипер

Винаги съм имал страст към приключения сред природата: ски, летни и зимни планини, пещери… преди десетина години открих ветроходството (Тур Хейердал, ти си виновен). Захласнат съм от красотата и свободата на морския простор. Изпитвам истинска радост да споделям прелестта на морето, особено с хора, които имат щастието да им е за първи път. Плавал съм основно в Средиземно море, но съм и член на Калифорнийския ветроходен клуб, където се издигнах до инструктор. Участвал съм в регати, трансфери и круизни плавания.

 


Уляна Яркова

 

Инструктор
Страстта ми към пътуванията, приключенията и срещата с новото ме водят до невероятни  дестинации по света. Ветроходството и кулинарството ми откриха вълнуващи възможности да работя на екзотични и екстремни места, като Карибите, Калифорнийски бряг, високопланински курорти в Европа, Северна и Южна Америка, Африканския буш, Антарктическите ледници. Разнообразните ми интереси и хобита ме научиха да говоря и разбирам чужди хора и езици. Многобройните уроци и курсове ми показаха как се управлява яхта, как се приготвя вкусна храна на борда, кога се поднася коктейл, как да се грижа за екипажа. Работата ми на борда на различни яхти ме научиха как да успявам в трудни ситуации, да съм част от екипажа и да продължавам да се развивам. Живея със страст и умея да предавам наученото!


Емил Кирилов

 

Шкипер

В началото бяха парапланерите. Дълги години работи като инструктор по парапланеризъм в Скай Кемп. Срастта му към летенето еволюира в посока на ветроходните яхти и безкрайните хоризонти на моретата.  Дълбоките познания по метеорология, аеродинамика и навигация се допълват чудесно с яхтинга и му помагат бързо да навлезе в  спецификите на  плаването под ветрила в симбиоза с природните стихии.
За няколко години придобива солиден опит в планирането на туристически плавания, трансфери на яхти и решаване на технически проблеми, в резултат на хилядите  проплавани морски мили в Карибско, Средиземно, Егейско,  Адриатическо море и  Атлантическия океан.
„Дори и да не успеем да полетим с лодка, следвайки прогнозите ще стигнем до прекрасни места по начин, който дълго ще пазите в спомените си!“


Велик Тонев

 

Шкипер

Велик се занимава се с ветроходство от шестгодишен и има капитанско свидетелство отпреди да вземе книжка за автомобил. С проплавани над 20 000 морски мили в Черно, Средиземно, Егейско море и Атлантическия океан. Предпочита монокорпусните яхти и е винаги готов да ви отведе до познати и непознати красиви морски дестинации.