Екип

Емил Иванов

 

Собственик на BULSAILING, шкипер, инструктор

Отдаден на яхтинга ветроходец с над 30-годишен стаж като екипаж и шкипер на почти всякакъв тип  ветроходни яхти – от леки спортни и класически съдове до съвременни високотехнологични яхти.  Организатор и участник в  регати, трансфери на яхти, круизни плавания, изследователски експедиции и обучения в разнообразни акватории –  вътрешни водоеми, Черно море, Средиземноморския басейн, Атлантическия и Южния океан.  Притежава квалификации и сертификати, които са наложени като стандарт в чартърната индустрия. Разполага с детайлно познание на навигационните особености на редица акватори.  Отдаден на идеята за развитие на българското ветроходство. Участник в 28, 29 и 30 български антарктически експедиции.

Сертифициран оценител на яхти до 24м  / Yacht and small craft surveyor

Консултант за покупка и продажба на нови и употребявани яхти

Инструктор по ветроходство и управление на ветроходни яхти

Консултант на стартиращи компании в чартърния сектор

Автор на публикации на морска тематика

Съосновател на СК Булсейлинг

 


 

Николай Николов – Кико

 

Треньор към детската ветроходна школа на СК Булсейлинг, шкипер

 

Кико е един от основателите на СК Булсейлинг и старши треньор на клуба. Дипломиран треньор по ветроходство и спортен педагог. Открива ветроходството в детска възраст, като страстта му е спортното ветроходство с яхти, сърф и кайт. Дълги години е професионален екипаж на регати и деливъри плавания. Има над 10-годишен опит в работата с деца и развитието на детски отбори по ветроходство. Кико е част от екпа на СК Булсейлинг и Ветроходна База Искър, както и шкипер на туристически плавания

 


 

Фади Фарах

 

Инструктор към детската ветроходна школа на СК Булсейлинг, шкипер

 

Фади открива ветроходството на 10 годишна възраст на яз. Искър, като преминава през класовете Оптимист, Кадет, Лазер и 420. След завършване на образованието си работи като инструктор в България и Испания с плажни катамарани. Притежава солиден опит в работа с деца, натрупан като ветроходен, ски и сноуборд инструктор. Фади е част от екпа на СК Булсейлинг и Ветроходна База Искър

 


 

Вилиян Господинов

 

Шкипер

 

От 20 години се занимава с водни спортове – wake bord, wave surf, wind surf, ветроходни яхти.
С проплавани над 20 000 морски мили в Черно, Егейско, Йонийско, Мраморно, Средиземно, Червено и Арабско море, Индийски океан.
Шкипер е от 10 години на килови яхти, катамарани и моторни яхти.
Носител на златен глобус Кор Кароли за 2018.


Валентин Иванов

 

Шкипер, инструктор
Дипломиран треньор по ветроходство, спортен педагог, инженер по специалност управление на пристанища, както и сертифициран RYA Keelboats and Dinghy Instructor.
Първият ми допир с ветроходството беше в ранните ми тийнейджърски години “Спомням си как всичко започваше от направи си или поправи си сам”.
Подготвях се и се състезавах в най-различни класове яхти, като основният клас, където придобих най-много опит, като състезател беше олимпийският клас Лазер. Преплавани повече от 10000 морски мили с различни килови яхти по маршрути в Черно Море, Мраморно море, Егейско Море,Средиземно море, Атлантически океан и Бискайски залив.
По време на дванадесет годишният ми професионален стаж,като треньор по ветроходство, от които последните седем изцяло на международно ниво имах удоволствието да се срещна и работя с много талантливи ветроходци, отбори, треньори и представители на браншови организации.
Опитът ми, като, шкипер, инструктор, преподавател и треньор включва индивидуални и групови занимания по ветроходство с различна насоченост и възрастов обхват: плавания с опознавателен характер (туристически плавания), начално обучение, крейсерско ветроходство, спортно ветроходство и високо спортно майсторство.
Обхвата ми на работа включва университети, училища, клубове, асоциации, национални отбори и състезатели от всички нива и възрастови групи.


Уляна Яркова

 

Инструктор
Страстта ми към пътуванията, приключенията и срещата с новото ме водят до невероятни  дестинации по света. Ветроходството и кулинарството ми откриха вълнуващи възможности да работя на екзотични и екстремни места, като Карибите, Калифорнийски бряг, високопланински курорти в Европа, Северна и Южна Америка, Африканския буш, Антарктическите ледници. Разнообразните ми интереси и хобита ме научиха да говоря и разбирам чужди хора и езици. Многобройните уроци и курсове ми показаха как се управлява яхта, как се приготвя вкусна храна на борда, кога се поднася коктейл, как да се грижа за екипажа. Работата ми на борда на различни яхти ме научиха как да успявам в трудни ситуации, да съм част от екипажа и да продължавам да се развивам. Живея със страст и умея да предавам наученото!


Емил Кирилов

 

Шкипер

В началото бяха парапланерите. Дълги години работи като инструктор по парапланеризъм в Скай Кемп. Срастта му към летенето еволюира в посока на ветроходните яхти и безкрайните хоризонти на моретата.  Дълбоките познания по метеорология, аеродинамика и навигация се допълват чудесно с яхтинга и му помагат бързо да навлезе в  спецификите на  плаването под ветрила в симбиоза с природните стихии.
За няколко години придобива солиден опит в планирането на туристически плавания, трансфери на яхти и решаване на технически проблеми, в резултат на хилядите  проплавани морски мили в Карибско, Средиземно, Егейско,  Адриатическо море и  Атлантическия океан.
„Дори и да не успеем да полетим с лодка, следвайки прогнозите ще стигнем до прекрасни места по начин, който дълго ще пазите в спомените си!“


Велик Тонев

 

Шкипер

Велик се занимава се с ветроходство от шестгодишен и има капитанско свидетелство отпреди да вземе книжка за автомобил. С проплавани над 20 000 морски мили в Черно, Средиземно, Егейско море и Атлантическия океан. Предпочита монокорпусните яхти и е винаги готов да ви отведе до познати и непознати красиви морски дестинации.