За нас

BULSAILING е търговска марка, създадена през 2008 година като естествено развитие на страстта ни към плаванията с ветроходни яхти, откриването и споделянето на нови дестинации по цял свят. Една от основните ни цели е налагането на нови стандарти в организирането и провеждането на плавания с ветроходни яхти. Екипът ни разполага с над 30 години ветроходен опит и над 20 години опит в областта на организирането обучения и туристически плавания плавания с ветроходни яхти, при най-добри условия по отношение на цена, организация, сигурност и комфорт. Чрез нас и широката ни партньорска мрежа, разполагате с ресурсите и опита на водещи компании в яхтената индустрия.

Открийте повече за плаванията на BULSAILING

През 2015 година започнахме разработката и производството на продукти, насочени към яхтената индустрия. Основен наш продукт са бойлерите за плавателни съдове с марката BULSAILING, които намират своето място на чуждите пазари благодарение на добрия дизайн, високото качество на изработка, вложени материали и конкурентна цена. Гамата бойлери за плавателни съдове на BULSAILING, които се произвеждат серийно включва 7 модела с вместимост от 10л до 44л.

Открийте повече за производството на BULSAILING


 

Емил Иванов

Собственик на BULSAILING, шкипер, инструктор

Отдаден на яхтинга ветроходец с над 30-годишен стаж като екипаж и шкипер на почти всякакъв тип  ветроходни яхти – от леки спортни и класически съдове до съвременни високотехнологични яхти.  Организатор и участник в   регати, трансфери на яхти, круизни плавания и обучения в разнообразни акватории –  вътрешни водоеми, Черно море, Средиземноморския басейн и Атлантическия океан.  Притежава квалификации и сертификати, които са наложени като стандарт в чартърната индустрия. Разполага с детайлно познание на навигационните особености на редица акватори.  Отдаден на идеята за развитие и обединение на българската ветроходна общност.

Консултант на стартиращи компании в чартърния сектор
Сертифициран технически инспектор на ветроходни яхти  / Yacht and small craft surveyor
Консултант за покупка и продажба на нови и употребявани яхти
Инструктор по ветроходство и управление на ветроходни яхти
Автор на публикации на морска тематика


Валентин Иванов

Шкипер, инструктор
Дипломиран треньор по ветроходство, спортен педагог, инженер по специалност управление на пристанища, както и сертифициран RYA Keelboats and Dinghy Instructor.
Първият ми допир с ветроходството беше в ранните ми тийнейджърски години “Спомням си как всичко започваше от направи си или поправи си сам”.
Подготвях се и се състезавах в най-различни класове яхти, като основният клас, където придобих най-много опит, като състезател беше олимпийският клас Лазер. Преплавани повече от 10000 морски мили с различни килови яхти по маршрути в Черно Море, Мраморно море, Егейско Море,Средиземно море, Атлантически океан и Бискайски залив.
По време на дванадесет годишният ми професионален стаж,като треньор по ветроходство, от които последните седем изцяло на международно ниво имах удоволствието да се срещна и работя с много талантливи ветроходци, отбори, треньори и представители на браншови организации.
Опитът ми, като, шкипер, инструктор, преподавател и треньор включва индивидуални и групови занимания по ветроходство с различна насоченост и възрастов обхват: плавания с опознавателен характер (туристически плавания), начално обучение, крейсерско ветроходство, спортно ветроходство и високо спортно майсторство.
Обхвата ми на работа включва университети, училища, клубове, асоциации, национални отбори и състезатели от всички нива и възрастови групи.


Уляна Яркова

Инструктор
Страстта ми към пътуванията, приключенията и срещата с новото ме водят до невероятни  дестинации по света. Ветроходството и кулинарството ми откриха вълнуващи възможности да работя на екзотични и екстремни места, като Карибите, Калифорнийски бряг, високопланински курорти в Европа, Северна и Южна Америка, Африканския буш, Антарктическите ледници. Разнообразните ми интереси и хобита ме научиха да говоря и разбирам чужди хора и езици. Многобройните уроци и курсове ми показаха как се управлява яхта, как се приготвя вкусна храна на борда, кога се поднася коктейл, как да се грижа за екипажа. Работата ми на борда на различни яхти ме научиха как да успявам в трудни ситуации, да съм част от екипажа и да продължавам да се развивам. Живея със страст и умея да предавам наученото!


Емил Кирилов

Шкипер

В началото бяха парапланерите. Дълги години работи като инструктор по парапланеризъм в Скай Кемп. Срастта му към летенето еволюира в посока на ветроходните яхти и безкрайните хоризонти на моретата.  Дълбоките познания по метеорология, аеродинамика и навигация се допълват чудесно с яхтинга и му помагат бързо да навлезе в  спецификите на  плаването под ветрила в симбиоза с природните стихии.
За няколко години придобива солиден опит в планирането на туристически плавания, трансфери на яхти и решаване на технически проблеми, в резултат на хилядите  проплавани морски мили в Карибско, Средиземно, Егейско,  Адриатическо море и  Атлантическия океан.
„Дори и да не успеем да полетим с лодка, следвайки прогнозите ще стигнем до прекрасни места по начин, който дълго ще пазите в спомените си!“


 

Вилиян Господинов

Шкипер

От 20 години се занимава с водни спортове – wake bord, wave surf, wind surf, ветроходни яхти.
С проплавани над 20 000 морски мили в Черно, Егейско, Йонийско, Мраморно, Средиземно, Червено и Арабско море, Индийски океан.
Шкипер е от 10 години на килови яхти, катамарани и моторни яхти.
Носител на златен глобус Кор Кароли за 2018.